You are here:
- Home
- Visi produktai
- Maisto papildas De-Pass
De-Pass – tai preparatas gautas iš biotechnologiniu būdu paveiktų Saccharomyces cerevisiae mielių. Sudėtyje esantys biologiškai aktyvūs junginiai – polisacharidai, proteinai, lipidai, vitaminai, teigiamai veikia imuninę organizmo sistemą bei per skirtingus biologinius kelius daro įtaką nerviniams procesams.
Ilgainiui vartojamas maisto papildas De-Pass padeda sugrįžti prie normalaus emocinio bioritmo, įveikti emocinį nuovargį, nerimą, nuotaikų svyravimus.
Tirpūs ir netirpūs beta-gliukanai, mananai — biologiškai aktyvūs junginiai, gauti iš biotechnologiniais metodais paveiktų Saccharomyces cerevisiae mielių.
Pastaruoju metu mokslinėje medicinoje vis daugiau dėmesio sulaukia sritys, tiriančios probiotikų bei prebiotikų naudą gyviems organizmams, o tarp jų ir žmogui. Anksčiau, apie minėtų objektų svarbą daugiausiai buvo rašoma gastroenterologijoje kaip apie vieną iš esminių veiksnių, palaikančių virškinimo sistemos homeostazę, tačiau šiomis dienomis atsiranda vis daugiau patikimos informacijos apie probiotikų bei prebiotikų ryšį su nervine sistema bei organizme vykstančiais neurologiniais procesais.
Teorija apie smegenų ir žarnyno ryšį, vadinama žarnyno – smegenų ašimi (,,Gut – Brain Axis“), turi svarų pagrindą. Yra nustatytas ryšis tarp emocinės organizmo būklės ir žarnyno, dėl jame funkcionuojančių mikroorganizmų bei jų veiklos produktų. Mikroorganizmų veiklos produktai (biologiškai aktyvios medžiagos) gali veikti neigiamai arba atvirkščiai, ženkliai pagerinti organizmo būklę, priklausomai nuo to kas juos gamina ir kokiai junginių grupei jie priklauso. Didelį vaidmenį čia atlieka biologiškai aktyvūs, imunitetą moduliuojantys polisacharidai: mažos molekulinės masės, tirpūs bei ilgesnės grandinės, vandenyje netirpūs beta – gliukanai.
Neperseniausi tyrimai leido suprasti, kokią įtaką žarnyno bakterijos turi mūsų smegenims ir elgesiui. Tiriant žarnyno bakterijas šiuo aspektu, buvo pastebėta, kad patogeninių bakterijų produktai, tokie kaip lipopolisacharidai (LPS) gali sukelti elgesio sutrikimus tokius kaip ūmus nerimas, depresijos simptomai, kognityvinis deficitas ir padidėjęs jautrumas visceraliniam skausmui. Moduliuojant LPS gamybą per probiotikus bei prebiotikus galima užkirsti kelią šiems pokyčiams. Be to, pastebėta, kad imuninės kilmės mechanizmai taip pat netiesiogiai veikia smegenų veiklą, per „žarnynas – smegenis“ ašį. Bakterijų paviršiuje esančios tam tikros molekulės ar pačių bakterijų veiklos produktai gali netgi sukelti imuninių ląstelių fenotipinius pokyčius, kurie gali lemti įvairius neurologinius sutrikimus.
Ir atvirkščiai, – teigiamai veikiantys prebiotikai, veikdami per limfinį audinį (GALT – gut -associated lymphoid tissue) kaip mediatoriai, gali netiesiogiai veikti kitų organų veiklą ir sukelti teigiamus organizmo pokyčius susijusius su imuniniu atsaku bei nervine sistema.
β – gliukanai yra heterogeninė natūralių polisacharidų grupė, sudaryta iš D-gliukozės monomerų, sujungtų β-glikozidiniu ryšiu. Jie yra svarbūs struktūriniai ląstelės sienelės elementai arba tarnauja kaip energijos kaupikliai bakterijose, grybuose, įskaitant mieles, dumbliuose ir augaluose, o stuburinių ir bestuburių organizmuose jų nėra. Tačiau ne visi β-gliukanai pasižymi imunomoduliuojančiomis savybėmis. Šios savybės daugiausia priklauso nuo pirminės β-gliukanų cheminės struktūros. Pavyzdžiui, celiuliozė, nors ir priklauso gliukanų grupei – nepasižymi imunomoduliuojančiu poveikiu.
Priešingai, iš grybų ir mielių gaunami β-gliukanai, kurių molekulės struktūra paremta (1,3)-β glikozidiniais ryšiais tarp gliukozės monomerų, – pasižymi imunomoduliuojančiu poveikiu. β-gliukanus, išskirtus iš Saccharomyces cerevisiae mielių ląstelių išorinių sienelių biotechnologijų įmonė Biocentras aktyviai tiria jau nuo 2012 metų.
Maisto papildo vartojimas ir laikymo sąlygos
Rekomenduojama vartoti po 1 buteliuką per dieną (30 ml dozę) gryną arba, jei yra poreikis užsigeriant vandeniu arba sultimis. Prieš vartojimą tirpalą gerai supurtykite. Neviršykite nustatytos rekomenduojamos paros dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
Produktą laikyti uždaroje originalioje pakuotėje, vaikams nepasiekiamoje vietoje ne aukštesnėje nei 25℃ temperatūroje. Buteliukų nelaikyti atviroje, saulės šviesos veikiamoje vietoje.
Sudedamosios dalys: vanduo, biotechnologiniu būdu paveiktos mielės (Saccharomyces cerevisiae), ksilitolis, askorbo rūgštis, konservantas – kalio sorbatas, riboflavinas (vitaminas B2), identiška natūraliai kvapioji avietės medžiaga. Geltonos spalvos tirpalas. Tirpale yra natūraliai susidariusių nuosėdų.
Grynasis polisacharidų kiekis viename 30 ml buteliuke (paros dozėje) – 300 mg (< 1% RMV*)
*Referencinė maisto vertė
Grynasis viso produkto kiekis – 300 ml (10 buteliukų po 30ml).